Paella w wersji wegetariańskiej, przygotowana na bazie ry ż u i warzyw, aromatyzowana oregano i szafranem, nadającym daniu piękny żółtawy kolor i bogaty smak. Troch ę inna wersja popularnej paelli, równie smaczna i warta spróbowania . Smacznego! **** La paella vegetariana è un primo piatto a base di riso con verdure e arricchito da origano e zafferano. Una versione più leggera della paella tradizionale, ma gustosa che vale la pena provare. Buon appetito! SKŁADNIKI 300 g ry ż u... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".