Bardzo soczysty kawałek kurczaka, owinięty dojrzewającą szynką, aromatyczny, ziołowy, delikatny. Mięso jest soczyste, ponieważ nie jest przeciągnięte, odpowiedni czas w piekarniku oraz wcześniejsze marynowanie to u mnie podstawa. Naprawdę jest pyszna! Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą Propozycja podania Mięso kroję w grubsze plastry, podaję z ziemniakami z wody, pieczonymi lub kopytkami oraz surówką, dowolnymi sałatami i winegretem, warzywami z wody lub pieczonymi. Świetnie będzie pasowała także ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...