Pieczarki faszerowane ricottą i suszonymi pomidorami

Pieczarki faszerowane ricottą i suszonymi pomidorami

Pieczarki faszerowane ricottą i suszonymi pomidorami

Smaczna przystawka. Farsz trzeba dobrze doprawić pieprzem, żeby pieczarki nie były mdłe. Robiłam 4 duże grzyby Portobello, ale farszu wystarczy na sześć sztuk. Grzyby całkiem smaczne również  na zimno.Inspiracją był przepis z tej stronyskładniki4-6 dużych pieczarek, użyłam dużych grzybów Portobello (odmiana pieczarek) ok 6 - 7 cm średnicy. oliwa z oliwek250g  ricotty50g suszonych pomidorów, drobno posiekanych12 czarnych greckie oliwki, pokrojonych w małe kawałki40 g tartego parmezanu2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.