Pałki z kurczaka bejcowane miodem, musztardą i ketchupem
Pałki z kurczaka bejcowane miodem, musztardą i ketchupem
Kolejne danie z kurczaka i bejca, która za każdym razem inna zmienia jego smak z delikatnego poprzez orientalny, aż do bardzo ostrego. Dzisiaj raczej łagodnie z nutką orientu. Składniki: 6 pałek z kurczaka Bejca: 1 łyżka płynnego miodu naturalnego 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka ostrego ketchupu Pudliszki 1 łyżka oliwy 3 ząbki czosnku 10 goździków sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Goździki zmielić w młynku, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać musztardę, ketchup, olej. musztardę. 1/2... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje
Autor
Gosia gotuje
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, dania z kurczakiem, pałki kurczaka, sałata, miód, grill, pieczarki, pieczone ziemniaki, ziemniak, ziemniaki, gotowany kurczak, kurczak w miodzie, kurczak pieczony, kurczak z czosnkiem, kurczak z pieczarkami, pieczone ziemniaki z czosnkiem, dania z grilla, dania na gorąco
Inne przepisy z Gosia gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję