Udka kurczaka pieczone z cytryną i tymiankiem Udka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań w dzieciństwie. Aby jednak odtworzyć tamten czas proponuję sięgnąć po mięsko u dobrego źródła. Może rzadziej, a zdrowiej, kosztować, cieszyć się, celebrować. Piękna, pachnąca cytryna oraz zioła sprawią, że kurczak będzie delikatniejszy, lżejszy i przede wszystkim bardzo smaczny. Zapraszam. Składniki: 2 udka wykrojone ze świeżego kurczaka 2 cytryny 2 ząbki czosnku 4 gałązki suszonego tymianku sól i pieprz 2 szczy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...