Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia   Prezentowałam na swoim blogu carpaccio z wędzonego łososia, dziś chcę pokazać inną odsłonę tej wspaniałej ryby, a mianowicie w formie marynowanej. Bardzo ważna jest jej świeżość, jak i pochodzenie. Jako przystawka bądź przekąska podczas uczty świątecznej oraz nocy sylwestrowej, podana z ulubion ą sałatą oraz bagietk ą uraczy niejedno podniebienie. Zapraszam również na pieczonego łososia w cieście francuskim (en croûte), który od wielu lat gości na moim stole i cieszy się wielkim powo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Jeanne Anna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, ryby, carpaccio, ryba, ciasto francuskie, ciasto francuskie, marynaty, ciasto, francuskie, przepisy na święta, przystawki, łosoś wędzony, świąteczne, przekąska, sałata, przekąski, boże narodzenie, filet z łososia, przekąski na sylwestra, ciasto na boże narodzenie, ryba w ciescie, ryby na święta

Inne przepisy z Wino Francja Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.