Wielkanocna terrina z jajkiem na twardo

Wielkanocna terrina z jajkiem na twardo

Wielkanocna terrina z jajkiem na twardo

Nie zawsze musi być wciąż tak samo i nie zawsze zmiana musi oznaczać odejście od tradycji. Dziś chciałam zaprezentować aż trzy świąteczne przepisy. Na śniadanie - jajka schowane w terrinie, na obiad - faszerowane piersi z kurczaka, a na deser - ciekawy mazurek z mnóstwem bakalii. Zapraszam! Święta to czas, kiedy cała rodzina spotyka się przy stole i wszyscy chcą zjeść coś dobrego. Jednak zwykle oznacza to dla jednej osoby cały dzień lub nawet dni spędzone w kuchni. Można jednak niewielkim nakładem pracy podać nap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ratunku obiad

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

Eve

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, obiad, śniadanie, przepisy na święta, groszek, papryka, świąteczne przepisy, drobiowe, wielkanoc, pieczywo, do pracy, ogórki, sałata, łosoś wędzony, piersi, ciekawe przepisy, pierś, desery, łosoś, kurczak, deser, piersi z kurczaka faszerowane, przekąska, przekąski, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, przystawki, jajka faszerowane , jajka na święta, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Ratunku obiad

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.