Tak przygotowane jajka są super. pięknie wyglądają i smakują. Naczynie do zapiekania wysmarowywać masłem, rozrzucić sałatę na dno. Delikatnie wbić kolejno po jednym jajku. Posypać solą i pieprzem. Plasterki szynki obłożyć między jajkami. Skropić śmietaną, obsypać szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 10-13 minut, aż białko się zetnie, a żółtko będzie ciągle lejące. Trzeba cały czas pilnować, nie sugerować się za bardzo czasem. To wszystko zależy od wielkości jajek itp. Trzeba bard... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl