Środa: Kurczak pod parmezanem
Środa: Kurczak pod parmezanem
Bardzo proste, a wykwintne danie. Wystarczy kilka kawałków kurczaka i sos marinara, bardzo łatwy do zrobienia, bo gotuje się sam. Czas : 50 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kurczak pod parmezanem jest klasycznym włoskim daniem bardzo łatwym do zrobienia, bo wystarczy mięso zalać dobrym sosem pomidorowym, posypać parmezanem i mozzarellą i zapiec na złoto. Zamiast mięsa drobiowego możecie wykorzystać schabowego lub polędwiczki. Kurczaka możecie przed usmażeniem zapanierować klasycznie w jajku ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz
Autor
Agnieszka Jablonska-Twaróg
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, kurczak, udka , mięso, tarta, makaron, makarony, sos pomidorowy, udka z kurczaka, ryż, spaghetti, schabowe, bułki, polędwiczki, polędwiczka, sałata, kurczak z makaronem, sos spaghetti, kurczak z ryżem, polędwiczki w sosie, dania z makaronem, dania bez mięsa
Inne przepisy z Niedzielny kucharz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję