Środa: Kurczak pod parmezanem

Środa: Kurczak pod parmezanem

Środa: Kurczak pod parmezanem

Bardzo proste, a wykwintne danie. Wystarczy kilka kawałków kurczaka i sos marinara, bardzo łatwy do zrobienia, bo gotuje się sam. Czas : 50 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kurczak pod parmezanem jest klasycznym włoskim daniem bardzo łatwym do zrobienia, bo wystarczy mięso zalać dobrym sosem pomidorowym, posypać parmezanem i mozzarellą i zapiec na złoto. Zamiast mięsa drobiowego możecie wykorzystać schabowego lub polędwiczki. Kurczaka możecie przed usmażeniem zapanierować klasycznie w jajku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, udka , mięso, tarta, makaron, makarony, sos pomidorowy, udka z kurczaka, ryż, spaghetti, schabowe, bułki, polędwiczki, polędwiczka, sałata, kurczak z makaronem, sos spaghetti, kurczak z ryżem, polędwiczki w sosie, dania z makaronem, dania bez mięsa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.