SKŁ ADNIKI 320 g dowolnego makaronu 1 kalafior romanesco 40 g anchois w oleju 10 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 320 g di pasta 1 di cavolfiore romanesco 40 g di alici all'olio 10 pomodori secchi 2 spicchi d'aglio sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. Różyczki kalafiora gotujemy na parze. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy wyciśnięte przez praskę&nbs... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".