Przepis na : sałatka
Pierwszy raz jadłam roszponkę usmażoną, na ciepło. Jestem zachwycona! W ogóle zmienia smak na jeszcze lepszy, delikatniejszy. A kiedy się smaży... Tak listki się nadymają, tworzą zielone baloniki i bach! Pękają jak bańki mydlane. To pod wpływem celulozy, która pęcznieje, a aparaty szparkowe się nie otwierają, stąd dochodzi do wybuchu. SAŁATKA Z CUKINIĄ,ROSZPONKĄ I CAMEMBERTEM NA CIEPŁO. /własny;/ 1 porcja 2 garście sałaty roszponki 1/2 małej zielonej cukinii 1/2 sera camembert garść kiełk... czytaj dalej...
Karmeli-tko zafascynowałaś mnie tym przepisem - jak tylko zdobędę roszponkę to zaraz wypróbuję to cudo
myślę, że CI zasmakuje - nic nowatorskiego, a jednak zaskakująco dobre :)