Hejka:) Dziś szybki pościk z przepisem na kolejną sałatkę z mozzarellą! Zapraszam! składniki pół opakowania sałaty z roszponką pól czerwonej cebuli pół kulki mozzarelli ok 10 sztuk pomidorków koktajlowych pól ogórka zielonego oliwa z oliwek oregano, bazylia, pieprz. Cebule pokroić w piórka, mozzarellę i ogórka w kostkę,pomidorki w połówki. Wszystkie składniki przekładamy do pojemnika/ miski. Oliwę
Cukier&Puderdekoracji Przygotowanie (1,5 h): Zaczynamy od zagotowania bulionu warzywnego. Marchewki kroimy w talarki i wrzucamy do bulionu. Gotujemy aż marchewka zmięknie. Wyjmujemy warzywa z wody – cebulę, sałatę, selera, pora – pietruszka może zostać ale nie w dużych ilościach. W międzyczasie cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni aż nabierze złotego koloru i wrzucamy do garnka pod sam koniec
PastelFoodwędzonego sera typu oscypek w formie nitek karmelizowana cebula z żurawiną ( z tego przepisu ) świeża papryka pokrojona w paseczki korniszony pokrojone w cienkie paski Na tortillach ułożyć sałatę, gorące kawałki wątróbki, karmelizowaną cebulę, nitki sera, paski papryki i korniszonów. Zgiąć dolny brzeg do środka, a następnie zwinąć dość tortillę, zaczynając od jednego z boków. Od razu podawać
Czerwień i błękitblachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) na ok. 25 minut, aż ciasto się zarumieni. Po wyjęciu od razu podajemy, najlepiej z sałatą
Zakręcony Widelecobecnie w lodówce :) Jest pełna witamin, sycąca, zdrowa, kolorowa i smaczna :) Pełnię smaku dodaje jej olej sezamowy Biolevita . Do mojej sałatki użyłam: - 1/3 paczki gotowej mieszanki sałat - mały pomidor - pół opakowania serka wiejskiego 200 g - kilka cebulek marynowanych OLE - kilka oliwek z czosnkiem OLE - pomidory suszone OLE - olej sezamowy Biolevita (ok. 1 płaska łyżka) - 1 łyżka jogurtu naturalnego wymieszanego
Zdrowie na języku :Ppond to będą wartościowym i zdrowym posiłkiem. A Wy jakie macie ulubione kombinacje kanapkowe? :P Potrzebujemy: - 50 g chudego twarożku - 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego - łosoś wędzony - chleb pełnoziarnisty - sałata - szczypiorek - sól - przypawa do kanapek od Ziołowego Zakątka Twarożek mieszamy z przyprawami i jogurtem. Pieczywo podpiekamy w tosterze bądź piekarniku. Smarujemy przygotowanym serkiem i dodajemy pozostałe składniki. Posypujemy posypką
Zdrowie na języku :Pktórj warzywa były gotowane. Dosmaczam solą, pieprzem i przekładam do rondelka. Podgrzewam chwilę ale nie doprowadzam do zagotowania. Podpieczony kalafior polewam sosem szparagowym i podaję z młodymi ziemniaczkami i sałatą lodową. Niektórzy zażyczyli sobie do kalafiora bitki z indyka, które sami zrobili :) Przygotowane bitki zalali częścią sosu i razem podgrzali. Efekt poniżej
Magiczna kuchnia DariiJest idealna na takie upały, dzisiaj zamierzam ją powtórzyć na obiad. Smakuje nawet mojemu mężowi, ale początki nie były łatwe :) Zrobiłam ją dla siebie, z założeniem, że połączenie sałaty, bakalii, sera i owoców to mix tylko dla kobiet. Najpierw patrzył z odległości 3 metrów, później zrobił pierwszy krok, drugi... wziął widelec do ręki i bardzo nieśmiało skubnął. Ostatecznie ja zjadłam
bistro mamaradzicie sobie z obiadami w takie upały? U mnie najczęściej kończy się na dużej ilości sałaty i kilku grzankach. Wszystko, byle nie włączać piekarnika. Każdy zaoszczędzony stopień Celsjusza jest ważny :) Czytaj więcej
bistro mamabardziej starannie. A dodatki sera dowolne. Ja najbardziej lubię z żurawiną lub ostatnio odkrytą borówką z gruszką. Mąż woli z sosem czosnkowym. Migdałową panierką był zachwycony. Do tego obowiązkowo sałata z ulubionymi dodatkami. Czytaj więcej
bistro mamashake'a albo truskawkowe smotthie, daję głowę, że odpowiedź będzie twierdząca. Do tego shake'a czy innego wabiącego koktajlu możemy przemycić większość zielonych warzyw liściastych. Szpinak, sałatę,nać pietruszki, nawet kawałek brokuła czy seler naciowy.Uwierzcie lub nie, zielone pozostaje niemal niewyczuwalne. Choć może inaczej - wyczuje ten, kto wie. Niedawno zrobiłam napój z natki pietruszki i pomarańczy. Pietruszka przeważała
bistro mamabędę się długo rozpisywała.. Po prostu uwielbiam ... Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1/4 bagietki 0,5 kg piersi kurczaka sól,pieprz słodka papryka 2 ząbki czosnku jogurt grecki lub majonez Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy w nieduże paseczki. Oprószamy solą,pieprzem ,słodka papryką,obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odcedzamy, studzimy. Bagietkę kroimy w niewielka kostkę, oprószamy papryką, obsmażamy
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI: Pierś z kurczaka Czerwona papryka Suszone pomidory Mozzarella Czerwona cebula Tortilla pszenna Sałata lodowa Przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano, ostra papryka PRZYGOTOWANIE: Na patelni podsmażamy czerwoną cebulę i dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, ostrą papryką i dorzucamy czosnek. Wszystko razem podsmażamy, aż kurczak się usmaży. Następnie dokładamy pokrojoną paprykę czerwoną i smażymy tak aby papryka
kulinarnyJaKoszt przygotowania: ok. 46,00 zł SKŁADNIKI: Ryż do sushi 500g Ocet ryżowy Nori (prasowane algi) 7 szt. 300 g świeżego fileta z łososia 1 ogórek 1 avocado szczypiorek sałata dębowa Serek Philadelphia Paluszki surimi (krabowe) Marynowany imbir Wasabi Sos sojowy cukier, sól Mata bambusowa do rollowania Bardzo ostry nóż Pałeczki PRZYGOTOWANIE ryżu: Ryż jest podstawą każdego sushi. W pierwszej
kulinarnyJa