składników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego ryż i zwykła sałata. Smacznego
Kulinarna rozmowaJest bogaty w beta-karoten, potas, selen i cynk. Zawiera również takie substancje odżywcze jak: fitosterole, skwalen, fitosteryny, cytrulinę, kukurbitynę.* Oleju użyłam podczas przygotowywania sałatki: mała główka sałaty lodowej papryka czerwona 1/2 ogórka pomidor 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 puszki kukurydzy ser feta 3 łyżki oleju z pestek dyni Biooil 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Przygotowujemy
Szefowa kuchniminuty, by panierka była chrupka, a ryba w środku mięciutka. Przed podaniem rozłóż filety na ręczniku papierowym, by obciekły. Podawaj z sosem tatarskim i czym chcesz: sałatą, ziemniakami, fasolką szparagową lub jajkami przepiórczymi. Smacznego
Gotowanie to kochaniemuffiny): 2 spore kromki chleba tostowego i 2 razowego 4 łyżeczki ketchupu 2, przecięte wzdłuż na 4 części kawałki dobrej wędliny Pół parówki Kilka listków rukoli lub innej sałaty Pół dużej pieczarki 2 kawałki dużego pomidora 2 kawałki sera żółtego (ja użyłam morskiego), przekrojone na 4 części każdy 4 łyżeczki sera Corregio 4 jajka Masło do wysmarowania foremek Pieprz, sól
Gotowanie to kochanietych, którzy urządzają przyjęcie w domu a jeszcze do końca nie mają pomysłu na menu, mam pewną podpowiedź. Sałatka z łososiem. Szybka, elegancka, wyborna. Składniki: 1 torebka mix sałat ( rukola, rzymska, lodowa itp.) 180 g łososia wędzonego pokrojonego w kostkę 10 pomidorków koktajlowych maly słoik czarnych oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie sos miodowo - musztardowy
pieprzny smaczekdodatkach. Ja użyłam czarnego i białego sezamu, słodkiej mielonej papryki, przyprawy suszone pomidory z czonkiem i bazylią oraz świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Kuleczki ułożyć na talerzu wyłożonym listkami sałaty i można podawać
Monia miesza i gotujemajonezem. Na placuszkach układamy rukolę, nakładamy mięso i zwijamy spinając końce wykałaczkami. Podane składniki są tylko przykładowe, mięso mielone można zastąpić kawałkami kurczaka lub krewetkami, rukolę zastąpić inną ulubioną sałatą, majonez dowolnym sosem, np. imbirowym , przyprawę do tacos zamienić na przyprawę do grilla, dodać ogórka, pomidora itp. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Smacznego
chwile dla mnieprzegrzebkach i przygotowałam, jak wyżej. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temp 180°C przez ok. 15 minut. Pieczarki faszerowane, to danie tak bajecznie kolorowe, że do ozdoby wystarczy listek sałaty. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pieczarki faszerowane appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkomące (pozbyłam się nadmiaru) i smażyłam na rozgrzanym oleju kokosowym (może być inny, ja lubię ten smak). Ot i cała filozofia faworków drobiowych. Podałam na ryżu z kukurydzą i sałatą. Co do tego „znudzenia kurą”, to trochę przesadziłam. Lubię mięso drobiowe, często je przyrządzam, więc… dlaczego nie podać go inaczej. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Faworki drobiowe appeared
mojewypiekiinietylkogotowania ziemniaki. Mięso i ziemniaki były gotowe jednocześnie. Kotlety wyszły ostre, mięciutkie i baaaardzo kruche, a sos… po-e-zja. Dominował smak kokosu i pieprzu. Podałam z ziemniakami, i sałatą z dodatkiem tartych buraczków, posypaną sezamem. Danie bardzo proste z – naprawdę – rewelacyjnym efektem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkozostawiłam… do kolacji. Wołowina pieczona w niskiej temperaturze, to rewelacja. Idealnie nadaje się do obiadu, kolacji, czy też śniadania. Cieniutko pokrojona, podana na świeżej domowej bułce , z dodatkiem sałaty, czy nawet bez stanowi wykwintny posiłek nie tylko dla smakoszy. Gorąco polecam taki sposób pieczenia mięs. Wypróbowałam, więc wiem – jest super, a mięso kruche, soczyste, delikatne… i nie tylko. Smacznego
mojewypiekiinietylkowszystkich stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Jeżeli odczekamy 10-15 minut, serek lekko stężeje i nie będzie wypływał. Moim zdaniem, taki jest najlepszy. Camembert kokosowo pistacjowy, w towarzystwie sałaty, wygląda bardzo wykwintnie. Chrupiąca panierka kokosowo pistacjowa i miękki, kremowy ser, to świetne połączenie smaków i struktur. Danie ciekawe, apetyczne… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Camembert kokosowo pistacjowy
mojewypiekiinietylkoalla genovese), a ojczyzną są Włochy. Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z oliwy, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. W moim przepisie odbiegłam trochę od standardów. Składniki: - 2 duże garście bazylii
mojewypiekiinietylkotłuszczu. Falafel, to w kuchni arabskiej baza dania głównego, przekąska lub dodatek do kanapek. Falafel w chlebku pita z sosem tahini , to przysmak godny polecenia. Z dodatkiem świeżych liści sałaty, plasterków pomidora, czy papryki gwarantuje niezwykłe doznania kulinarne. Połączenie całej gamy przypraw przenosi nas w podróż smaków i aromatów arabskich, w kuchni polskiej niespotykanych. Owszem znamy cynamon, imbir, gałkę… Może
mojewypiekiinietylkopiekarniku nagrzanym do 230° C przez 6 -7 minut, aż się napuszą i lekko zrumienią. Kiedy chlebki pita przestygną przekrajamy je i wypełniamy farszem. U mnie był to falafel , sałata, pomidor i sos tahini. W krajach arabskich pita (chubuz) wypiekany jest z różnymi dodatkami np. daktylami, tymiankiem, anyżkiem, sezamem lub czosnkiem. Sposobów podania jest wiele i zapewne każdy znajdzie jakiś
mojewypiekiinietylko