Okres około wielkanocny ma to do siebie, że lubię komponować różnorodne farsze do jajek. Jest już wiosna w sklepach, pojawiły się już nowalijki, aż żal by było aby ich nie wykorzystać! Tym razem proponuję jajka faszerowane nowalijkami: rzodkiewką, ogórkiem, oraz gotowanymi żółtkami, resztkami białek i natką pietruszki . Ten nowalijkowy farsz jest bardzo smaczny, tylko delikatnie doprawiony solą i pieprzem z dodatkiem odrobiny majonezu. A przygotowanie tego farszu jest niezwykle proste. Jajka faszerowane rzodkiewką... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci