Od dość dawna na blogu nie pojawiały się inspiracje śniadaniowe. Postanowiłam to nadrobić i przygotowałam frittatę z papryką . Frittata to rodzaj włoskiego omleta z różnymi dodatkami. Tym razem przygotowałam frittatę z dodatkiem papryki, ponieważ trwa na nią sezon. Frittata to lekkie, proste i szybkie w przygotowaniu danie, które z pewnością zasmakuje Waszym bliskim, gdy zaserwujecie ją podczas weekendowego śniadania. Frittata to także idealne danie do spakowania do pudełka i zabrania do pracy. Frittat... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...