Skomponowałam kolejny przepis na wielkanocne jajka, szafranowe jajka. Jajka są pięknie żółte a do tego nafaszerowane wędzonym łososiem i majonezem domowej roboty. Uwielbiam szafran! Szafran mocno farbuje od żółtego do czerwonego koloru. Lubię też jego aromat. Dlatego szafranowe jajka pachnę delikatnie szafranem. Wielkanocne jajka można dekorować na wiele sposobów. Początkowo myślałam, że tak dekoracyjne i aromatyczne jajka przekroję na pół, posypię szczypiorkiem i gotowe. Zdecydowałam się jednak nafaszerować j... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania