Sól - jaką wybrać i do czego stosować

Sól - jaką wybrać i do czego stosować

Sól - jaką wybrać i do czego stosować

Soli używamy praktycznie każdego dnia. Nawet jeśli sami nie dodajemy jej do potraw, to i tak sól spożywamy. Warto więc czasem zastanowić się czym właściwie doprawiamy lub konserwujemy nasze jedzenie. Nie zamierzam nikogo przekonywać, że ta czy inna sól jest zdrowsza i lepsza od pozostałych, ale czasem warto wiedzieć, kiedy i do jakich potraw poszczególne rodzaje soli stosować :) Warto przy tym pamiętać, że sól wzmacnia działanie przypraw roślinnych , dlatego najpierw solimy potrawę, a dopiero  później... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, ryba, sałatki, zupa, sałatka, mięso, shoarma, ciasto, dipy, owoce morza, prosta zupa, marynaty, sałata, przekąska, przekąski, proste ciasto, sos winegret, sos mięsny, salatka z jajkiem, mięsa pieczone, bez pieczenia, sos do sałaty, słone przekąski, sałatka z wędzoną rybą, ryba w ciescie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.