Orientalne mięsne kuleczki w bulionie z kurczaka
Orientalne mięsne kuleczki w bulionie z kurczaka
Inspiracją był przepis z książki Carole Clements "Zupy" . Pozmieniałam nieco ilość poszczególnych składników. Przydatny będzie garnek do gotowania na parze. Zupa i pulpety bardzo smaczne i sycąceskładniki (dla 6 osób)zupaok 1,5 l bulionu drobiowego200 g grzybków shitake, pokrojonych w cienkie plasterki180 g sałaty pak choi lub kapusty pekińskiej, pokrojonej w paski4 cebulki dymki pokrojone w plasterki ( i biała i zielona część)2 ząbki czosnku , przeciśnięte przez praskękawałek imbiru pokrojony w plaste... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, zupa, mięso, kapustą, pulpety, grzyby, imbir, mielone, kapusta pekińska, orzechy, orzechy włoskie, drobiowe, sałata, szpinak, sos sojowy, sosy, pulpeciki, włoska, mięso mielone, wieprzowina, zupa z mięsem mielonym, gotowany kurczak, kurczak na parze, sos mięsny, kurczak z czosnkiem, sos do sałaty, sałata włoska, sos do kurczaka, kurczak po włosku, sos do mielonego
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz