Tofu smażone w orzechach włoskich

Tofu smażone w orzechach włoskich

Tofu smażone w orzechach włoskich

Przepis na : obiad

Składniki:180 g tofu tradycyjnego (naturalne) Polsoja1 jajko4 łyżki tartych orzechów włoskichSól, pieprzOlej do smażeniaPrzepis:Tofu odcedzamy z zalewy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kroimy tofu w paski o grubości ok. 2 cm (lub większe) i posypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi orzechami włoskimi. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.