Kotleciki z dorsza z oliwkami (Polpette di merluzzo e olive)

Kotleciki z dorsza z oliwkami (Polpette di merluzzo e olive)

Kotleciki z dorsza z oliwkami (Polpette di merluzzo e olive)

SKŁADNIKI  (na ok. 12 sztuk) 500 g filetu z dorsza 300 g ziemniaków (ok. 2 sztuki) 50 g oliwek (dowolnie wybranych) 2-3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 jajko s ó l, pieprz   oliwa z oliwek bu ł ka tarta **** INGREDIENTI  (per ca. 12 pezzi) 500 g di filetto di merluzzo 300 g di patate (ca. 2 pezzi) 50 g di olive 2-3 cucchiai di prezzemolo tritato finemente 1 spicchio d'aglio 1 uovo sale, pepe olio d'oliva pangrattato PRZYGOTOWANIE Przygotowanie kotlecików rozpocz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca