Pierś z KACZKI z karmelizowaną marchewką i sosem malinowo-chrzaowym

Pierś z KACZKI z karmelizowaną marchewką i sosem malinowo-chrzaowym

Pierś z KACZKI z karmelizowaną marchewką i sosem malinowo-chrzaowym

ViolaPassion Zacznijmy na początek od piersi z kaczki  SKŁADNIKI; 2 piersi kaczki ze skórą szczypta pieprzu i soli smalec z gęsi (moze byc zwykly olej) marchew mix sałata pomarańcza albo dobrej jakości sok pomarańczowy DO SOSU: 2 tarte buraki 2 -3 łyżki chrzanu maliny garść vinegar kilka kropel Piersi kaczki myjemy zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem Sprawdzamy czy w skórze nie tkwią pozostałości piór. Jeśli tak, to usuwamy je skórę nacinamy nożem w kratkę, tak by nie naruszyć mięsa pod skórą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.