Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty

Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty

Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty

Przed nami długie jesienne wieczory. Towarzyszyć nam zapewne będzie kilka dobrych książek, seriale i… przekąski. A może by tak zamiast sklepowych przegryzek, czyli chipsów, paluszków i słodkich ciasteczek, samemu przygotować pyszne wypieki i przetwory? Upieczmy obwarzanki krakowskie, zróbmy dżem z dzikiej róży lub jabłka i ukiśmy grzyby. Wypieki wytrawne – słone przekąski Kiedy nadchodzi jesień, spada nasz poziom zadowolenia z życia. Słońce coraz rzadziej pojawia się na niebie i krócej na nim świeci. Wychodzimy do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata KMałgorzata K

Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.


Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, jabłka, przetwory, przekąski, przekąska, koreczki, sałatka, ciasto, sałatki, kurki, ciasto czekoladowe, zapiekanka, ciasteczka, ciasto na pizze, sosy, deser, zapiekanki, pizza , sałata, desery, kolacja, ogórki, kanapki, przekąski z ciasta na pizze, szybka sałatka, ciasto owocowe, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.