sałata - 10652 przepisów (strona:534/711)

Indyk a’la książę Orloff. 226

lodówki i  wstawiamy mięso do pieca nagrzanego do 190stop. na środkowy lub górny poziom  ,żeby sos się zagotował ,a wierzch zarumienił. Do tej potrawy  pasuje duszona sałata i czerwone Bordeaux - medoc lub biały burgund. Niestety jest trochę czytania i danie może wydawać się skomplikowane, ale tylko za pierwszym razem. Zapewniam,  że warto mieć takie popisowe danie

Kulinarny karnet Christophera
Smakowita Pajda na lunch. 176

pana –Walentego . Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę skropić cytryną ,pokroić w plastry i znowu pokropić cytryną ,by nie ciemniało. Z dwóch plastrów uformować serce  i wypełnić je sałatką .Kawałki tuńczyka w oleju wymieszać z małymi kawałkami awokado, posiekaną cebulką i oliwkami. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem

Kulinarny karnet Christophera
Kwitnące jajeczka. 126

stron nałożyć recepturki. Zostawić na 1h lub więcej ,aby uformowały się płatki kwiatka-wgłębienia w białku. Jajko przekroić na połówki lub na plasterki. Ułożyć w kieliszkach lub dekoracyjnie na sałacie, sosach majonezowych

Kulinarny karnet Christophera
Rosti z szynką i jajkiem. 172

zależy od grubości placka. Następnie przesmażyć plastry szynki i usmażyć jajka na maśle klarowanym. Na każdym placku położyć szynkę i jajko. Posypać czerwonym pieprzem i szczypiorkiem. Podawać z zieloną sałatą

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 175

przesmażone na łyżce oleju, posolone i oprószone chilli. Specjalność katalońska. Sos tradycyjnie podawany do młodych grillowanych cebulek, ryb i owoców morza, ale powiększa swój zasięg na warzywa, mięsa i sałatki. Moja wersja romesco jest trochę uproszczona

Kulinarny karnet Christophera
Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja. 138

ziemniaka ,posypaną krążkami pora. Zupa jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak.  Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej gotować w łupinach, by nie straciły  aromatu. Po ugotowaniu łupina sama odchodzi. Bulwy nazywane

Kulinarny karnet Christophera
Rydze z patelni. 156

smażyć jeszcze parę minut. Na początku grzyby puszczą sok, ale po chwili masło nabierze ładnego złocistego koloru. Posolić dobrze z obu stron i smacznego. Można jeść z grzanką i sałatą, ryżem ,jak i np. polędwicą z grilla i na ten smak czekam cały

Kulinarny karnet Christophera
Śliwki marynowane 169

octową przelewam do butelki i używam jako aromatyczny ocet śliwkowy. Rada. Śliwki marynowane ze względu na smak i aromat doskonałe są w przystawkach bo pobudzają apetyt. Są dodatkiem do sałatek, mięs i jako ładna dekoracja innych potraw

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety drobiowe z panierką typu Panko 201

wodą (konsystencja ciasta naleśnikowego). Mięso zanurzyć w przygotowanym cieście naleśnikowym. Na zakończenie dokładnie obtoczyć w panierce Panko. Kotlety smażyć  na patelni w głębokim oleju. Podawać z zieloną sałatą lub dowolną surówką. Smacznego

Salonik smaków
Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja 167

Warto, gdyż mały kawałek jest sycący i taka focaccia może poleżeć bardzo długo, najlepiej zawinięta w ściereczke kuchenną. Do nadziania naszej focacci użyłam wędlina sojowa Polsoja z suszonymi śliwkami sałata lodowa marchewka oliwki bazylia Przekrój focaccię na pół w wkomponuj w nią podane wyżej składniki. Taka nadziana fociaccia jest bardzo sycąca i wystarczy nam na parę ładnych godzin! Można

Z Kuchni Do Kuchni
Przekąska z Vege pastą francuską Polsoja 213

błonnika pokarmowego. Produkt został przygotowany z surowców niemodyfikowanych genetycznie. Posmarowałam pastą moja focaccię z dodatkiem ziaren tym razem, bez gruboziarnistej soli i rozmarynu. Przepis   TUTAJ Dodatkowymi składnikami była sałata lodowa, marchewka, bazylia. Tyle. Aby nie zapeszyć smaku pasty francuskiej. Podałam i czekalam na reakcję... Zapytano mnie jaki to pasztet albo jakie smarowidło bo fajnie smakuje. Dzieci bynajmniej wszystko zjadły

Z Kuchni Do Kuchni
Tuńczyk z cytryną i szałwią! 244

Zdejmij z patelni i ułóż na posiekanych ziołach z datkiem soku z limetki i soli.  Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu i podaj do ryby np. z sałatą z sosem miodowo-cytrynowym

SMYKWKUCHNI
Przetwory z duszonych warzyw 248

Kolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól, pieprz cukier olej Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Klops drobiowy faszerowany papryką 888

godzin (ja wstawiam na całą noc) Podczas chłodzenia na powierzchni mięsa tworzy się naturalna galaretka. Następnego dnia wyciągamy mięso z folii, kroimy je w plastry, układamy na półmisku, wyłożonym sałatą, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego. The post Klops drobiowy faszerowany papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Obiadowa sałatka z łososiem w roli głównej 345

składniki "same się bronią".  Ostatnio dokonałam na nowo dwóch odkryć z dziedziny kulinarnej: rukola i koperek suszony.  Co do rukoli- nigdy nie miałam nic przeciwko tej odmianie sałaty, chociaż też nie szalałam za nią jakoś specjalnie. Od pierwszego spróbowania  sałatki z tuńczykiem , którą teraz wprost ubóstwiam, rukola zaczęła się pojawiać w moim menu zdecydowanie częściej, żeby

peanutbuttermonster

Proponowane wyszukiwania