Kotlety drobiowe z panierką typu Panko

Kotlety drobiowe z panierką typu Panko

Kotlety drobiowe z panierką typu Panko

Bardzo smaczne kotlety drobiowe, ale z troszeczkę inną panierką. Wykorzystałam bułkę tartą typu japońskiego Panko. Ma lżejsze, większe płatki, przez co panierka jest puszysta i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż panierka z typowej bułki tartej. Często wykorzystywana jest do tworzenia tzw. "koronkowej" wierzchniej warstwy, gdzie przestrzeń między okruszkami wypełniona jest powietrzem. Składniki: filety z kurczaka mąka jajka woda bułka tarta typu japońskiego Panko Filety z kurczaka umyć, osuszy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, kotlety drobiowe, drobiowe, tarta, dania mięsne, bułki, ciasto naleśnikowe, jajko, przetwory, ciasto, kurczak, sałatka, sałatki, filet z kurczaka, mięso, sałata, lekka, surówka, smaczna sałatka, smaczna sałatka, lekkie ciasto, chrupiący kurczak, dania z kurczakiem, sałatka z kurczakiem, salatka z jajkiem, lekkie dania, lekkie sałatki, puszyste ciasto

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.