Warzywa zapiekane w piekarniku czyli wariacje nt. hiszpańskiej tortilli

Warzywa zapiekane w piekarniku czyli wariacje nt. hiszpańskiej tortilli

Warzywa zapiekane w piekarniku czyli wariacje nt. hiszpańskiej tortilli

Czyszczenie lodówki - udane. Inspiracją była hiszpańska tortilla, którą bardzo lubię. Najwygodniej szykować to danie na żeliwnej patelni, którą bez problemu włożymy do piekarnika. Jeżeli takiej nie mamy, po wstępnej obróbce,  składniki z patelni przekładamy do naczynia w którym będziemy piekli. To bardzo sycąca potrawa, można jeść na ciepło lub na zimno. Polecam!.  składniki ok 400 g cukinii 1 cebula pokrojona w kostkę 3 - 4 ząbki czosnku, posiekane 4 ugotowane ziemniaki, pokrojone w plasterki - u m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.