Grasica cielęca w sosie z madery

Grasica cielęca w sosie z madery

Grasica cielęca w sosie z madery

mleko, 400 g grasicy cielęcej, 35 g masła, 200 g żółtego mirepioix*, 75 g madery, 400 ml bulionu, 1 szt. bouqet garnis**, 20 g masła, sól, pieprz, 100 g Rukoli Fit&Easy, 50 g płatków migdałów, chili, produkty dodane*** 50 g żurawiny suszonej, 150 ml czerwonego wytrawnego wina , miód Grasicę namocz w zimnym mleku przez 24 godziny.  Odsącz ręcznikiem papierowym. W rondlu zagotuj wodę, wrzuć do niej mięso i blanszuj przez 5 minut. Po tym czasie grasicę przełóż do lodu i przyciśnij miską z wodą. Po 10 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy fit, fit, rukola, sosy, żurawina, seler, seler naciowy, cordon bleu, miód, warzywa, marchewka, francuskie, por , mięso, gulasz, sałata, zupa, zupa z selera, sos do sałaty, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, gotowana marchewka

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.