Perliczka ma bardzo smaczne mięso. Od czasu do czasu robimy sobie przyjemność i ptaszynę zjadamy. Tym razem nie miałam za bardzo chęci na doglądanie pieczącego się ptaka, zrobiłam więc to co najbardziej lubię, czyli włożyłam wszystko do wolnowaru. Warto dobrze kawałki mięsa obsmażyć, dzięki temu zyska ładny kolor. Pamiętajcie też, że tak przygotowana perliczka nie będzie miała chrupiącej skórki. Ale jeżeli komuś zależy na chrupiącej skórce, można, w czasie gdy doprawiamy i przecieramy sos, wstawić mięso do... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...