Składniki: - 5-6 jajek - 500g mąki pszennej -około 150- 200 ml letniej wody - sól Dodatkowo: - 2-3 łyżki masła - cebula - zielona cebulka -pieczarki -oliwki WYKONANIE Całe jajka wbijamy do miski , wlewamy wodę,dodajemy mąkęi łączymy składniki.Dokładnie wyrabiamy ciasto do czasu, aż nie będzie grudek, Teraz solimy, mieszamy,i odstawiamy na 10 minut. W międzyczasie gotujęmy posoloną wodę. Do robienia szpecli jest specjalne „urządzenie”, ale… jak się nie ma co si... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..