Myszka Franciszka (z jajka)

Myszka Franciszka (z jajka)

Myszka Franciszka (z jajka)

Dzieciaki to wyjątkowi smakosze. I choć Dzień Dziecka za nami, warto nasze pociechy rozpieszczać daniami, które nie tylko pysznie smakują, ale też pięknie wyglądają. Niech to będą proste i smaczne przekąski, zdrowe słodycze, które w dodatku kuszą niebanalnym wyglądem i kolorami. Pozwólmy dzieciom pomóc sobie w kuchni. Te nieco starsze mogą same pokroić warzywa, młodsze chętnie ułożą ulubione składniki na kanapkach. Samochód z plasterka sera i ogórkowymi kołami, radosna buźka z szynki z oliwkowymi oczami i k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.