Sosy sałatkowe w dwóch odsłonach

Sosy sałatkowe w dwóch odsłonach

Sosy sałatkowe w dwóch odsłonach

Dobry sos do sałatki potrafi zdziałać cuda i nawet z nudnej sałatki uczynić niezwykle  smaczny posiłek. Sos do sałatki powinien być wyraźnie kwaskowy, ale też słony i słodki zarazem.  Z takim dressingiem nawet zwykła sałata, szpinak czy znienawidzona dynia  staje się bardzo smakowita. Vinegrette klasyczny 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu zioła prowansalskie sól, pieprz ząbek czosnku Vinegrette balsamiczno jogurtowy 3 łyżki oliwy 2 łyżki oct... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.