Kapusta pekińska na ciepło

Kapusta pekińska na ciepło

Kapusta pekińska na ciepło

Przepis na : obiad

„ Kapusta pekińska – przypomina raczej sałatę i w tej właśnie roli zdobyła swoją popularność. Ale nadaje się również do nadziewania, duszenia, marynowania. Zasługuje na szczególne wyróżnienie ze względu na zawartość beta-karotenu. Już pół szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej pokrywa dzienne zapotrzebowanie na beta-karoten. ” Dla tych co znają ją tylko pod postacją surówki – kapusta pekińska na ciepło.       Składniki: - średnia główka kapusty pekińskiej - 250g boczku (wędzony, pieczony, parzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kapusta pekińska, boczek, cebula, koper, por , mielone, surówka, surówka z kapusty, dania obiadowe, mięso, sałata, chleb, pieczony boczek, przekąska, przystawki, przekąski, obiad, surówka ze świeżej kapusty, dania bez mięsa, chleb mieszany, przekąski na ciepło, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso duszone, jajka nadziewane, mięso na obiad

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.