Kofta kebab z bułką pita

Kofta kebab z bułką pita

Kofta kebab z bułką pita

Kofty to po prostu mielone mięso na szaszłykach przyprawione w orientalnym stylu. Zazwyczaj używa się do ich wykonania mięsa jagnięcego, baraniny lub wołowiny, którą ja właśnie wykorzystałam. Najważniejsze w całym daniu jest doprawienie mięsa, które nadaje mu charakterystycznego, wyrazistego smaku. Kofta kebab z bułką pita Składniki: 400 g zmielonej wołowiny lub jagnięciny/baraniny  1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki ciemnego sosu sojowego sok i skórk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania

Autor

anekbuanekbu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kebab, mielone, cebula, sosy, mięso, pomidor, ogórki, warzywa, ogórek, czosnek, szaszłyki, bułki, pomidor i ogórek, sos sojowy, majonez, greckie, cytryna, cynamon, jogurt, lekka, siekane, sałata, wołowina, polewa, mięso mielone, pomidor z ogórkiem, jogurtu, pietruszka, sos do sałaty, sos do mielonego

Inne przepisy z Mania Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.