Przepis na : obiad
Dziś jedno z moich ulubionych, tradycyjnych dań kuchni włoskiej - spaghetti aglio, olio e peperoncino. Niezwykle intensywne w smaku, aromatyczne a do tego bardzo szybkie w przygotowaniu. Wystarczy 15 minut, aby wyczarować danie, które na długo pozostanie w naszej pamięci. Polecam serdecznie ;) **** Oggi voglio presentarvi uno dei piatti della cucina tradizionale italiana che adoro senza mezze misure: gli spaghetti con aglio, olio e peperoncino. La ricetta, nota per il suo sapore intenso e deciso, è anche p... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".