Przepis na : obiad
Na poniedziałkowy obiad proponuję Wam szybkie danie makaronowe do przygotowania w niecałe 30 minut: ż ó lto-zielone tagliatelle paglia e fieno z indykiem, kolorow ą papryk ą i czerwon ą cebul ą. Dodatek z i ó ł prowansalskich i czosnku urozmaica danie, podkreślając smak makaronu i nadaj ąc mu wyrazistości oraz charakteru. Wystarczy t ylko kilka składników, aby przygotować coś wyjątkowego. Polecam Wam serdecznie :) pięknego tygodnia ;):) ***... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".