Bakłażan na ostro, faszerowany wieprzowiną

Bakłażan na ostro, faszerowany wieprzowiną

Bakłażan na ostro, faszerowany wieprzowiną

Bakłażany najbardziej lubię  faszerowane. Farsz może być bezmięsny, tym razem wersja dla mięsożerców. Farszu było dużo, więc po upieczeniu połówka bakłażana była wystarczającą porcją dla jednej osoby. Nie miałam w domu żadnych zieloności, ale myślę, że dodatek nawet prostej sałaty lodowej z czosnkowym sosem, bardzo by do tak upieczonych bakłażanów pasował.  Polecam! składniki (2 porcje) 1 duży bakłażan 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę ok 250 g mięsa wieprzowego, zmielonego (szynka, sch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, mięso mielone, schab, szynka, sos czosnkowy, sałata, sosy, sałata lodowa, wieprzowina, mięsa pieczone, pieczona szynka, pieczeń z szynki, papryka faszerowana, schab gotowany, szynka gotowana, ser biały

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.