Gdzie nie spojrzę tam media mówią o nie marnowaniu resztek. Ja sama już dawno wdrożyłam system planowania posiłków i nie wyrzucania. Oczywiście zdarza mi się, że coś zapleśnieje lub się zepsuje bo o tym zapomniałam, ale są to zazwyczaj końcówki, ostatnie listki, piętka z wędliny... Nie tak dawno, na początku marca, zdarzyło mi się uczestniczyć w świetnych warsztatach z Jankiem Paszkowskim w ramach projektu Feed Them Up . Spędziłam 5 godzin w przemiłej atmosferze w Kuchni Spotkań IKEA. Nauczyłam się niejedne... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)