Sałatka z roszponki z serem pleśniowymi i pestkami granatu

Sałatka z roszponki z serem pleśniowymi i pestkami granatu

Sałatka z roszponki z serem pleśniowymi i pestkami granatu

Przepis na : sałatka

Składniki: 1 opakowanie roszponki (125 g); 1 duży granat; 3 łyżki pokruszonego sera z niebieską pleśnią (u mnie rokpol). Sos do sałatki: 2 łyżki oliwy z oliwek; 2 łyżki soku z granatu; Szczypta soli. Sposób przygotowania: Roszponkę umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części/kępki. Wyłożyć na półmisek. Ser pleśniowy pokruszyć. Granat obrać nad talerzem - sok, który wycieknie podczas obierania pozostawić do sosu. Do małego słoika wlać oliwę, sok z granatu. Wsypać sól. Zakręcić i energicznie trzepiąc w rękach słoik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.