Przepis na : obiad
SKŁADNIKI (4 porcje) Pesto z bakłażana 3 średnie bakłażany 50 g migdałów bez sk ó rki 30 g startego parmezanu 40-60 ml oliwy extravergine d'oliva 5 listków bazylii 5 listków mięty s ó l, pieprz 400 g makaronu (w przepisie użyłam makaronu razowego typu fusilli) 20-30 g startego parmezanu **** INGREDIENTI (4 porzioni) Pesto di melanzane 3 melanzane 50 g di mandorle senza buccia 30 g di parmigiano grattugiato 40-60 ml di olio extravergine d'oliva 5 fogl... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".