Carpaccio wołowe

Carpaccio wołowe

Carpaccio wołowe

Jak przystało na samca alfa jestem stuprocentowym mięsożercą. Mięso uwielbiam w każdej niemal postaci. Pierwotne instynkty sprawiają, że szaleję też za surowym mięsem - uwielbiam tatara i krwiste steki. Dzisiaj proponuję alternatywny sposób przygotowania surowego mięsa - carpaccio z rukolą, parmezanem, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i sosem balsamicznym.  Do przygotowania dania użyłem: 250 gram polędwicy wołowej, rukoli, 15 pomidorków koktajlowych (po 5 czerwonych, żółtych i tygrysich), 20 kapa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

carpaccio, mielone, rukola, mięso, sosy, cytryna, lekka, włoska, pomidor, sałata, wołowina, sos z octu balsamicznego , mięso mielone, sos do mielonego , stek wołowy, sos do sałaty, lekkie dania, sałata włoska

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.