Niedziela: Diavola, czyli diabelnie smaczna pizza

Niedziela: Diavola, czyli diabelnie smaczna pizza

Niedziela: Diavola, czyli diabelnie smaczna pizza

Pizza diavola ma charakter, jest ostra i świetnie łączy się z łagodnym smakiem pieczarek. Do jej zrobienia wystarczy kilka składników. Oczywiście ciasto jest najważniejsze, ale na nie mamy akurat idealny przepis. Czas : godzina na rozgrzewanie piekarnika i 10 minut na przygotowanie i upieczenie pizzy Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 średnie pizze Od kiedy mamy przepis na idealną pizzę, robimy ją w ilościach hurtowych. W zamrażalniku zawsze w rezerwie są ze dwie kule ciasta, gotowe do wyciągnięcia, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto, pieczarki, chorizo, sos pomidorowy, sosy, tarta, zupa pomidorowa, ciasto na pizze, sałata, roszponka, mięso, rukola, domowa pizza, pieczarki w cieście, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy, pieczarki w sosie, ciasto na niedziele, mięsa pieczone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.