Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika

Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika

Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika

Danie podwójnie przekręcone: nie dość, że wegetariańskie to jeszcze zapieczone w słoiku. Zapiekanka pasterska zrobiona z cieciorki i boczniaków jest, naszym zdaniem, lepsza niż w wersji z mięsem, pieczenie w słoiku to natomiast wygodny sposób przygotowania i później jedzenia. Zamknięty słoik można po prostu wrzucić do torby i zabrać do pracy na lancz. Czas przygotowania : 25 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 Danie występuje pod wieloma szerokościami geograficznymi i pod róż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, zapiekanka, zapiekanki, tarta, mięso, kalafior, ziemniaki, szpinak, seler naciowy, mięsa pieczone, pasta, sałata, pasty, dania bez mięsa, zapiekanka z mięsem , pieczone ziemniaki, zapiekanka ziemniaczana, duszona marchew, zapiekanka z ziemniakami, kalafior pieczony, bez pieczenia, sos pomidorowy, zapiekanka warzywna, dania mięsne

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.