Sałatka ze szparagami i tuńczykiem

Sałatka ze szparagami i tuńczykiem

Sałatka ze szparagami i tuńczykiem

Niedawno na rynku pojawiły się listki musztardowca. Są idealnym uzupełnienie do miksu sałat, dodatkiem do dań na ciepło, czy po prostu piękną ozdobą na talerzu. Co to dokładnie za roślina, jak smakuje i do czego pasuje? O tym przeczytacie w dzisiejszym wpisie. Sałatka z zielonymi szparagami i tuńczykiem to moja kolejna propozycja na sezon szparagowy. W cieplejszy dzień zastąpi nam obiad, a w chłodniejszy będzie pyszna przekąską lub lekką kolacją. Parę słów o musztardowcu Musztardowiec to ogólna nazwa dla gorc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.