Na początek mojej akcji kulinarnej - kuchnia szkocka postanowiłam przygotować bardzo proste, jednak niezwykle smaczne danie, oczywiście dla fanów lokalnego, szkockiego przysmaku - haggisa. O haggisie, narodowej szkockiej potrawie, pisałam troszkę we wpisie o szkockich ciekawostkach kulinarnych . Zapraszam do poczytania ;) Pieczarki faszerowane haggisem to świetny pomysł na przystawkę, która stanowi idealną wizytówkę kuchni szkockiej. Jeżeli tylko macie dostęp do haggisa, to polecam spróbow... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...