Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką

Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką

Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką

1,5 kg łaty wołowej*, 100 g soli, 1 kg bobu, 2 papryki czerwone, 3 dymki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło klarowane do smażenia, trociny do wędzenia, olej Przygotować solankę – rozpuścić sól w 1 litrze wody. Łatę oczyścić z błon i włożyć do solanki na 45 minut. Bób ugotować i obrać. Paprykę posmarować olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, aby się opaliła. Gdy skórka się zwęgli wyjąć paprykę, włożyć do naczynie i szczelnie zamknąć, przykryć folią aby się zaparzyła. Zdjąć skórkę z pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.