Wtorek: Musaka w słoiku

Wtorek: Musaka w słoiku

Wtorek: Musaka w słoiku

Niezwykle pożywna zapiekana prosto ze słoika. Można jeść na ciepło, ale równie smaczna jest podawana w temperaturze pokojowej. Czas przygotowania: 10 minut Czas duszenia: 30 minut Czas pieczenia 25 minut Razem: Godzina Liczba porcji: 2 Po turecku – musakka, po grecku mousakas, po arabsku مسقعة – musaqqa. Wspólna nazwa dla bardzo popularnego dania na Bałkanach w Turcji i krajach arabskich. Nazwa pochodzi z języka arabskiego i oznacza danie podane na zimno. Tak musakę jada się w krajach arabskich. W Gre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, sos beszamelowy, mielone, tarta, wołowina, zapiekanka, zapiekanki, sałata, mięsa pieczone, sos pomidorowy, dania mięsne, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, zapiekanka z mięsem , bez pieczenia, zapiekanka warzywna, dania bez mięsa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.