Niezwykle pożywna zapiekana prosto ze słoika. Można jeść na ciepło, ale równie smaczna jest podawana w temperaturze pokojowej. Czas przygotowania: 10 minut Czas duszenia: 30 minut Czas pieczenia 25 minut Razem: Godzina Liczba porcji: 2 Po turecku – musakka, po grecku mousakas, po arabsku مسقعة – musaqqa. Wspólna nazwa dla bardzo popularnego dania na Bałkanach w Turcji i krajach arabskich. Nazwa pochodzi z języka arabskiego i oznacza danie podane na zimno. Tak musakę jada się w krajach arabskich. W Gre... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.