KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką

KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką

KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką

Przepis na : obiad

Kurczak zagrodowy pieczony w marynacie miodowo-musztardowej. Kurczaka można przyrządzać na wiele sposobów. Smakosze twierdzą, że najlepszy jest wtedy, kiedy tuszkę piecze się w całości. Kurczaka nacieramy ziołami i przyprawami. Dzięki marynacie miodowo-musztardowej kurczak po upieczeniu ma naprawdę chrupiącą skórkę. Mięso jest delikatne i aromatyczne.  Kurczak po Polsku faszerowany. Wersja z farszem z wątróbki, zwana kurczakiem po polsku, jest dość łatwa do przyrządzenia i niedroga. Wygląda imponująco i ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Moja Książka Kuchrska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, bułki, mielone, marynaty, mięso, wątróbka drobiowa, sosy, kurczak pieczony, pierś, ziemniaki, piersi, pieczone ziemniaki, obiad, sałata, rukola, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso mielone, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , kurczak wędzony , kurczak z warzywami, mięsa pieczone, papryka faszerowana, pieczeń z mięsa mielonego, pierś w marynacie, dania z piersi kurczaka, piersi z kurczaka faszerowane, nadziewana pierś z kurczaka

Inne przepisy z Moja Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.