Składniki : 1 szklanka polenty czyli kaszki kukurydzianej 3 szklanki wody 4-6 łyżek oliwy 8 ząbków rozmarynu, kilka gałązek świeżego rozmarynu sól, pieprz, kruszone chili, ewentualnie świeże drobno pokrojone Kaszkę sypie się stopniowo na wrząca posoloną wodę, by nie powstały grudki. Gotuje się powoli, nie ustając w mieszaniu. Dobrze byłoby to robić drewnianym kołkiem lub łyżką. Przygotowanie: Solimy wodę w garnku i na wrzątek wsypujemy kaszę według powyższych wskazówek Zmniejszyć gaz i go... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula