Prawdopodobnie byłeś z raz w miejscu, gdzie obsługiwał Cię kelner , kelnerka . Nie zaprzeczaj. Trzeba przyznać, że jest to specyficzna profesja. W krajach rozwiniętych mocniej gastronomicznie spotyka się z dużym uznaniem – jest się dumnym z tego, że wykonuje się taki zwód. I w tych krajach kelnerami i barmanami są często osoby w wieku naszych rodziców, wujków – no już na pewno nie studenci. Tam po prostu traktuje się serio tę pracę . U nas w Polsce nie jest najważniejsze jaką jesteś osobą – ogarniętą, p... czytaj dalej...
Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.