Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”

Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”

Panierowane boczniaki z „gruzińską solą”

Boczniak – niedoceniany przyjaciel organizmu Boczniaki to ciekawe grzyby, nazywane nawet leczniczymi, ponieważ w przeciwieństwie do innych grzybów zawierają one w sobie substancje przeciwnowotworowe, przeciwutleniające oraz obniżające poziom glukozy oraz cholesterolu we krwi. Nawet rosną nietypowo, gdyż lubują się w pniach drzew liściastych. Można spotkać je w lasach liściastych i parkach w okresie od listopada do lutego, ale także może zakupić sobie balot boczniaków hodowlanych, co szczerze polecam –... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, grzyby, mielone, bułki, majonez, placki, bezglutenowe, sosy, cukinia, sałata, bułki bezglutenowe, placki z cukinii

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.