Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami
Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami
1kg szynki wieprzowej garstka suszonych moreli sok wyciśnięty z 3 dużych pomarańczy i kilka cząstek owocu 1 łyżka miodu pszczelego 1 nieduża marchewka 1 opakowanie ziół prowansalskich olej rzepakowy sól, pieprz folia aluminiowa, sznurek do związania rolady Szynkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Pozbawiamy ją większych kawałków tłuszczu i żyłek. Delikatnie rozkrawamy ją ostrym nożem na płat, grubości około 1-1,5 centymetra. Oprószamy je z każdej strony solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki w po... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, szynka, sok, pomarańcze, roladki, pasta, sosy, pasty, marchewka, polewa, przekąska, przekąski, obiad, sałata, sos do sałaty, mięsa pieczone, bez pieczenia, pieczeń z szynki, pieczona szynka, mięso na obiad, dania mięsne, dania bez mięsa, sos mięsny, sos ziołowy
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz