Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

1kg szynki wieprzowej garstka suszonych moreli sok wyciśnięty z 3 dużych pomarańczy i kilka cząstek owocu 1 łyżka miodu pszczelego 1 nieduża marchewka 1 opakowanie ziół prowansalskich olej rzepakowy sól, pieprz folia aluminiowa, sznurek do związania rolady Szynkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Pozbawiamy ją większych kawałków tłuszczu i żyłek. Delikatnie rozkrawamy ją ostrym nożem na płat, grubości około 1-1,5 centymetra. Oprószamy je z każdej strony solą oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki w po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.